Vill ha

Snälla Tometen ge mig detta i julklapp!
puss

Min helg

 

Jag har tagit lite bilder under helgen som jag tänkte visa.

Pepparkaksbaket:

 

Inte världens snyggaste, men dom var goda vilket är huvudsaken. Blir mer pepparkaksbak i veckan!

 

Emils bagageutrymme såg ut såhär efter en dag med julklapps shopping.

 

Saffrans degen från baket tidigare idag.

 

Jag och Boris tog en tupplur tidigare idag. Hon ligger på min mage. Hon heter Boris för man trodde att det var en han från början. Haft en riktigt bra och effektiv helg. Snart ska jag tillbaka!

puss

 


Shopping

Som jag sa i tidigare inlägg så har jag hunnit med mycket under helgen och en av grejerna är shopping inte bara julklappar utan lite till mig själv också.

 

I fredags var jag och Lena på nyöppnade lager 157 och då fick jag med mig detta hem:

 

Älskar stickade tröjor såhär års!

I lördags var vi i Linköping och IKEA och Biltema men jag hann med en sväng in på Cubus också som hade 30% på allt.

När vi kom hem så hade Lena några saker i sin garderob som hon inte gillade som jag fick prova. Så då fick jag med mig detta hem. (Miljövänlig shopping)

 

Jag har shoppat lite mer idag men det visar jag när det kommer hem.

puss.


Dålig uppdatering

Jag har varit super dålig på att blogga de senaste dagarna och jag har haft mycket att göra så jag har inte riktigt prioriterat bloggen. Just nu är jag hos mina kusiner Emil och Ludde fast det är bara Emil och Lena som är hemma, Ludde och Mats är på någon tävling. Jag har varit här sedan i fredags och innan det så har jag varit i Hannas lägenhet för hon är i Egypten. Så hemma har jag inte varit på ett tag men jag ska hem ikväll, men först ska Sandra och jag sälja godis på bion eftersom Beckis är på Öland så får Sandra hoppa in :D När jag väl är hemma har jag massor jag måste blogga om. Jag har shoppat, bakat och så har jag läst om en sak som jag tycker är sjukt som jag tänkte dela med mig av. Titta in här lite senare ikväll så borde det ha hänt lite. Puss.

Oljekatastrofen på Nya Zeeland

Den 5 oktober gick det liberiaflaggade fartyget Rena på grund på ett rev 22 kilometer utanför Tauranga-hamnen i Nya Zeeland. Hittils har över 350 ton tjockolja släppts ut från fartyget och över 88 kontainrar har fallit i sjön. Förödelsen på stränderna kring Tauranga har varit omfattande och hundratals fåglar har dött av oljan.

De 350 ton tjockolja som runnit ut från fartyget är emellertid bara en liten del av all den olja som fartyget bär ombord. Enligt fartygsbesättningen, vars kapten nu åtalats för vårdslöshet, bar båten på totalt 1900 ton olja och diesel ombord. Som om allt inte var ille nog riskerar nu båten att helt brytas itu mot revet. Det rapporterar The Guardian som också har en dramatisk film som visar skadorna på fartyget.

Från:http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.409943/oljekatastrofen-i-nya-zeeland-fartyget-pa-vag-att-brytas-itu

 

 

 

Man har börjat sticka tröjor till pingvinerna eftersom oljan blötter ner fjädrarna och när man tvättar bort oljan försvinner fett från fjädrarna. De stickade tröjorna gör att pingvinerna kan hålla sig varma tills fettet på fjädrarna kommer tillbaka.

puss.


Bio

Ska snart dra mig ner till viken för att se denna film på vikens bio, som är lite efter men detta är en ny film om man jämför. Nästa vecka är det in time. Den är sjukt nu. Men hoppas filmen är rolig och bra. Har sett att Ryan kommer var halvnaken och det säger man ju inte nej till. Inviger också min halsduk som jag gjort själv.
puss.

PANTA MERA

Jag gillar Caroline af Ugglas hon är häftig på något sätt. Har även sett henne live och hon var riktigt bra. Hon har nu som många andra kända artister gjort sin version av patamera låten. The Ark har även gjort sin version och jag tycker det är bra att kändisar bryr sig när det kommer till detta för det sparar sjukt mycket energi att panta. Pengarna är ju ingen nackdel heller. Själv så lägger jag alla mina pengar som jag får när jag pantar i en spargris som jag märkt med mitt MÅL och det är ett bra sätt att spara pengar på utan att man riktigt tänker på det. Men här är videon och jag hoppas att ni pantar mera!

 

puss.


Nya kategorier

MILJÖ - Jag går ju miljövetenskap så ibland kanske jag vill upplysa min läsare om något viktigt inom miljö området.

 

Film- Jag har ju en kategori redan som heter Music och kände att jag ibland saknar en film kategori.

 

Gluten allergi- Det kanske finns någon som jag kan hjälpa som har gluten och tänkte därför börja skriva lite mer om det och ge lite tips kanske. Allt jag bakar och lägger upp i bloggen är ju glutenfritt så därför kan det vara bra att dela av det lite mer också.

 

Att detta för att det ska bli lite mer intressant att läsa min blogg och för att jag ska tycka det är roligt att blogga.

 

puss.


Natacha Peyre

En blogg som jag på senare tid har börjat följa är Natacha Peyres blogg. Jag gillar den, hennes atityd, hennes kläder, stil, ja mycket. Hon lever lyxliv and not afriad to show it. Skulle inte tacka nej till hennes garderob och liv. Fast jag ska ju rädda miljön, thats not so bad either. Hahah. Stannar hemma ikväll och är tråkig. Det blir att se på Så mycket bättre, tror det är Lenas dag idag. Spännade!

 

 

 

puss.


Jag vill också kunna göra detta

Tänk om jag också kunde sminka mig såhär!

 

puss.


Dagen so far

Jag bloggar under press nu eller vad man kan kalla det, men vad gör man inte liksom? Jag blev till och med väckt från min powernap. Fast klockan skulle snart ringa ändå så det gör inget. Torsdag är det idag och jag är ledig men ändå gick jag upp kvat över 5 för att vara i skolan vid 8. Och nu tänker ni är hon helt dum i huvudet? Inte dum ihuvudet kanske svara jag då, mer ekonomisk. För till nästa vecka ska jag ha läst ut en bok och jag vägrade köpa den för den var dyr och då får jag åka in till skolan för att läsa i referensen som man inte kan låna hem.

 

Men efter att ha läst 50 sidor satt jag på bussen hem igen vid 10 över 10. Kom hem nästan i tid till Sjunde himlen och efter det tog jag min powernap. Nu måste jag förklar 4 filosofiska cp begrepp och koppla dom till miljö och detta ska vara inne halv 5. Den som sparar han har!

 

puss.

 

 

 

 


Tisdag

Har spenderat mesta dels av dagen i Åtvid med min kusin. Han har hjälp mig med Golfen som har fått ny olja och nytt vattenrör. Mycket trevligt har det varit och det var synd att jag var tvungen att åka hem och fixa litteratur seminarium frågor som jag har skjutit på. Annars hade jag nog blivit kvar ett tag till men när man planerar dåligt får man skylla sig själv.

 

Jag har också gjort något väldigt spännade idag får se vad som kommer att bli av det ;)

puss. 


Måndag

Efter en lugn dag i skolan gick bara mellan 10 till 12 så har jag pluggat lite och varit ute och gått. En ganska händelselös måndag.

puss


Söndag

Kvällen igår spenderades med vännerna det var roligt att träffa alla igen (nästan alla var där). Det blir inte att man träffas så mycket längre när alla håller på med sitt på olika håll. Vi spelade spel och bra tog det lugnt, en perfekt lördagkväll helt enkelt. Idag är det söndag och ingen söndagsångest än så länge iaf. Just nu sitter jag och försöker förklara vetenskapsteroier och koppla det till miljöproblem, inte det lättaste kan jag säga men mycket intressant. Senare på dagen står bio på schemat och efter det middag hos mormor och morfar med släkten där. Kommer bli en bra söndag.

 

Så här ser min säng ut just nu. Tur att det bara är intressanta böcker.

puss.


Lördag

En lugn lördag har jag haft än så länge borde plugga men spara det tills imorgon, tror jag. Hahah. Nu har jag precis gjort en egen vanilj latte, det är så sjukt gott. Jag börjar faktiskt lära mig dricka kaffe. Vuxenpoäng helt klart. Men framåt kvällen ska jag åka till Beckis för att träffa vännerna. Emil är ju hemma i helgen det måste man ju utnyttja. Nu ska jag fortsätta med min lugna lördag med simpsons.
puss.

Felix

Hur söt är han inte när han går och lägger sig i min säg med huvudet på min kudde när han inte mår så bra? Hans ena öga är svullet och tårar rinner på min älskling. Tycker så synd om honom. Jag såg det förut och när jag hade kollat på ögat ett tag och såg så att inget var i det så gick han iväg. När jag sen kommer in i mitt rum har han gått och lagt sig i min säng. Hur söt som helst ju! Hoppas att svullnaden snart går ner. Hatar när min djur inte mår bra!

 

puss.

 


Torsdag

Veckan bara springer iväg och det är redan torsdag! Hur hände det känner jag? Men iaf nu är jag hemma igen och ska snart lägga mig och läsa i en bok som heter "De vetenskapliga revolutionernas struktur" det hörs ju hur rolig den kommer vara. Framsidan ser ännu roligare ut. Fast jag behöver inte läsa hela boken så det känns ju bra. Det är bäst jag börjar så jag kan få gå över till lite roligare böcker.

puss.


MÅL

Nu har jag suttit och räknat lite på en grej och om jag börjar nästa månad kommer jag kunna köpa det jag vill om 2 år. Men då måste jag leva snålt och inte shoppa så mycket som jag gör nu fast jag tror jag kommer klara det! För det är verkligen något jag vill! Jag tror inte jag har velat något så mycket som detta! Så från och med nu är det färdigt shoppat för mig! Det känns faktiskt riktigt bra! Om jag håller detta så kommer jag nog nå målet innan 2 år! Så spännande! Jag behövde bara få skriva av mig.

 

puss.


Pluggdag

Började med att plugga vid 9 men nu är det sjunde himlen paus. Det är gammla avsnitt så min älskling är med. Sjukt snygg är han! Det jag pluggar om är just nu Galileo så jag får flachbacks från vårat projekt som vi gjorde på gymnasiet om Astronomiåret som var 2009. Men nu åter till Sjunde Himlen.

 

puss


Told you so

Här är den gammla favoriten jag pratade om i förra inlägget. Älskar texten.

 

 

puss.


Hiss & Diss

Jag vill hissa när man åter upptäck gammla favorit låtar. Man har inte hört en gammal goding på länge och sen när man gör det igen på radio eller likande så kommer man ihåg hur bra den är! Och alla känslor som man har till låten kommer tillbaka det är ju underbart!

 

 

Jag vill dissa att det alltid ska se ut såhär när man ska lyssna på musik.

 

Så sjukt irriterande! Och det är varje morgon på bussen in och när man ska hem. Vad händer i väskan under en dag börjar man undra.

 

puss.


Vetenskapsteori för nybörjare!

Direkt när jag kom hem förut så satt jag tänderna i denna bok och nu har jag läst ut den! Nu måste jag bara skriva rent mina frågor sen är jag klar. Alltså detta ska lämnas in på torsdag och redovisas på fredag och jag är klar nu. Det har nog aldrig hänt förut. Bra gjort känner jag. Har även bestämt att det inte är värt att åka till skolan imorgon för att slösa 4h timmar allt som allt på en tråkig föreläsning. Jag ska plugga hela dagen istället. Ha en mysig plugg dag. Får se hur jag lyckas med de! Den mysiga delen menar jag.
Nu ska jag återgå till mitt pluggande!
puss puss.

Måndag

Tillbaka till skolan och det känndes riktigt bra! Börjar med en ny delkurs som nog kommer bli spännande och skönt att se alla igen. Böjade 8 och slutade lite innan 10 så jag och Mikaela gick till stan för hon började inte förens vid 1 och jag ville leta efter en pälsväst. Mycket trevligt var våra timmar på stan och jag hittade en pälsväst! Nu är jag lycklig. Hittade även en as snygg rosa klänning på rean får nog bli min nyårs klänning om inte annat. Helt sjukt att det redan är november!

 

Den är skit snygg på! LOVE.

 

LOVE x 2! Priset var LOVE också 124:- på Cubus.

 

puss.


Halsduk

För ett tag sen började jag med att sticka en halsduk och nu är den äntligen klar! Jag blev jätte nöjd och nu ska jag tvätta av skärmen på min dator.

 

 

LOVE!

puss.


Tjejkväll väntar

Det är snart dags för mig att dra mig ner till bussen för att senare ta pendeln till Linköping. Där ska jag på tjejkväll hos Jossan med Emelie bland annat, kommer nog bli riktigt kul. Måste bara packa ner kamran så att jag kan föreviga kvällen! Ska även sova där och det ska Emelie med! Slänger in min outfit för kvällen också!

 

(Bry er inte om mitt cp öga)

puss!


WANTED

I Ikanohuset i Linköping finns det en affär som heter pieces, det är helt klart min nya favorit affär! Det var ockå där jag köpte de rosa handskarna. Jag vill tillbaka dit och ska försöka övertala nån att följa med mig dit! Jag ska till Linköping på lördag men vet inte om jag kan åka dit då. Annars får jag övertala några från min klass som bor i Linköping att följa med dit.

 

Det är bland annat denna skönthet som jag vill ha.

puss.

 


Style by Tyra!

Style by Tyra har så sjukt mycket fina saker och just nu har de fri frak under hela november och december så funderar på att skicka efter lite saker. Jag har inte skickat efter något än ska tänka på det lite till, men sakerna jag vill ha är dessa:

 

 

Kors är så snyggt!

Men jag ska tänka på det över imorgon också annars kan jag önska mig sakerna i julklapp!

puss.


Onsdag

Har inte gjort för mycket idag men började dagen med att klippa mig på Sandras praktik. Tack Sandra, jag blev jättenöjd! :D Sedan har jag bara latat mig och läst skvaller. Skönt som bara den! Imorgon har jag inget planerat än så får se vad dagen bjuder på.

 

puss.


En dag i Linköping

Idag har jag spenderat dagen i Linköping på ikano och Ikea. Det blev lite shopping gjord innan vi gick på Ikea där jag mest köpte flytta hemifrån grejer. Tänkte visa bilder på kläderna jag köpte.

 

Ny jacka. Kärlek vid första ögonkastet.

 

Rosa mockahandskar, behöver jag säga mer?

 

En guldig partytopp. Snyggare färg i verkligheten.

 

Jag köpte en halsduk som hänger på jackan. Allt passar så bra ihop tycker jag, lite annorlunda färger om man ser vad som brukar finnas i min garderob.

puss.

 


RSS 2.0